Senatorii juriști au respins cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog.

Votul în Comisia Juridică a fost secret. Șase senatori au votat "pentru", șase s-au abținut și un senator a votat "împotrivă".

În urma votului, Comisia va adopta un raport de respingere a cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Raportul urmează să fie supus votului Plenului Senatului, vot care este secret și se exprimă prin bile.

Procurorii DNA au solicitat Senatului încuviințarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deținut poziția de ministru ar fi acționat pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obținând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracțiuni: fals în înscrisuri și abuz în serviciu.