Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, a stabilit Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Național de Atestare a Diplomelor (CNATDCU),urmând ca raportul final să fie supus votului în Consiliul General de joi, potrivit unor surse Mediafax.

Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a finalizat raportul privind lucrarea de doctorat a fostului premier Victor Ponta, au precizat surse din Ministerul Educației.

Membrii Comisiei Tehnice, în urma unei analize a lucrării, au făcut recomandarea de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Potrivit procedurii, raportul Comisiei Tehnice a fost prezentat Comisiei Juridice din cadrul CNADTCU, care ulterior a fost înaintat președintelui instituției. Membrii Comisiei Tehnice sunt aleși prin recomandare de către membrii din Comisia Juridică. În acest caz, este vorba despre trei persoane, din exteriorul CNATDCU, care au analizat lucrarea de doctorat, relatează Mediafax.

În ședința de joi a CNATDCU, raportul va fi supus unui vot în cadrul Consiliului General, dacă va exista cvorum. În cazul în care votul va confirma decizia Comisiei Tehnice, CNADTCU va recomanda ministrului Educației, Adrian Curaj, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, obținut în iulie 2003 cu teza intitulată "Curtea Penală Internațională" la Facultatea de Drept a Universității din București.

Fostul premier Victor Ponta va avea la dispoziție două săptămâni pentru a contesta decizia.

O primă decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susțineau că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt. A urmat în același an, pe 17 iulie, o decizie similară a Comisiei de Etică a Universității București.

O zi mai târziu, Consiliul Național de Etică a decis că Victor Ponta nu a plagiat.