Comitetul Executiv al Alianței USR PLUS, care va fi format din doi membri de la USR și doi de la PLUS, va fi coordonat de europarlamentarul Dragoș Tudorache.

De comunicare se va ocupa Ionuț Moșteanu, vicepreședinte al USR. 

Din structura de conducere vor mai face parte Silviu Dehelean (USR) și Dragoș Neacșu (PLUS).

”"Vrem să începem să pregătim guvernarea și pentru aceasta vom încerca la nivelul echipei executive o aliniere, în primul rând, pe partea de programe politice. Avem deja o comisie de politici publice comune ale Alianței. Vom crește ritmul în această comisie de politici publice pentru o aliniere între cele două programe politice și vom pune împreună și o echipă executivă comună de comunicatori, de vectori de imagine care să intre într-o logică de opoziție activă, pozitivă la actuala guvernare, cu soluții de politici publice pe toate subiectele și toate problemele care apar”, a declarat Dragoș Tudorache, într-o conferință de presă.


În ceea ce privește candidatul la Primăria Capitalei, Dragoș Tudorache a declarat că PLUS dorește organizarea de alegeri primare.

La rândul său, Ionuț Moșteanu a declarat că până la sfârșitul acestei luni vor fi stabilite modalitățile de departajare a candidaților USR și ai PLUS pentru locale.

"Lucrurile se vor clarifica în perioada următoare în toate filialele, nu numai la București. București, bineînțeles, este o parte importantă din discuția asta. Însă, să nu uităm, avem foarte multe județe, foarte multe reședințe de județ. Până la finalul lunii vom ști, cumva, cum vom face în fiecare localitate și în fiecare județ. Am încurajat și încurajăm filialele să stea de vorbă, cele din USR cu cele din PLUS, și cu siguranță vom găsi soluțiile", a precizat el.