A fost adoptată Ordonanța de Urgență pentru susținerea acordării de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină cu 50 de bani pe litru.

Astfel, Guvernul a prelungit măsura acordării de reducere ale prețurilor la benzină și motorină până la data de 31 decembrie 2022.

”Operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice, precum și către operatorii economici autorizați care achiziționează carburanții din depozite și/sau stații de distribuție pentru consumul propriu sau pentru revânzare, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate", se arată în textul Ordonanței.

Pentru fracțiuni dintr-un litru reducerea de preț și respectiv compensarea se vor acorda proporțional. Pe perioada de aplicare, operatorii economici care comercializează benzină și motorină prin intermediul stațiilor de distribuție carburanți vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preț, iar în sistemul de gestiune și la pompă va fi înscris prețul de vânzare fără reducerea comercială, se mai arată în textul documentului.