Marian Neacșu a fost numit marți în funcția de secretar general al Guvernului. El a fost condamnat în 2016 definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Decizia de numire în funcție a lui Neacșu a fost semnată de premierul Nicolae Ciucă și a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Tiberiu Horațiu Gorun, care deținea funcția, a fost eliberat din ea la cerere.

++++

În 2018, Marian Neacșu a fost exclus din PSD, condus atunci de Liviu Dragnea, pentru că a încercat, alături de alți lideri PSD, să-l schimbe pe Dragnea din funcție. Ulterior s-a înscris în Pro România, partid condus de Victor Ponta, ca mai apoi să fie votat de Parlament vicepreședinte ANRE cu atribuții pe piața energiei Energiei.

Marian Neacșu a fost condamnat în februarie 2016 la șase luni de închisoare cu suspendare. El a fost acuzat de conflict de interese după ce și-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.

+++

Biroul de presă al Guvernului a transmis marți după-amiază că, pe lângă numirea noului secretar general al Guvernului premierul i-a mai numit pe Mircea Abrudean în funcția de șef al Cancelariei cu rang de ministru și pe Cărbunaru Jean-Dănuț în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei - purtător de cuvânt al Guvernului.

Dan Carbunaru este directorul si fondatorul publicației online Calea Europeana. Înainte a lucrat la agenția de presă Mediafax, dar și la publicațiile Adevărul și Gândul.

Este Absolvent al Colegiului Național de Apărare.