Deputații au adoptat marți un proiect de lege prin care persoanele condamnate definitiv să nu mai poată beneficia de pensii speciale.

Proiectul de lege, inițiat de deputații PNL Florin Roman și Florin Nicoară, a primit 289 de voturi "pentru" și o abținere.

Potrivit legii, care urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare,  nu vor mai beneficia de pensii speciale dacă au condamnări definitive următoarele categorii: judecătorii CCR, membrii corpului diplomatic și consular al României, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curții de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, tehnicienii criminaliști, militarii, polițiștii, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari care au o condamnare definitivă pentru corupție.

Florin Roman a declarat că această prevedere exista doar în cazul magistratilor și a parlamentarilor, iar acum este "literă de lege pentru toate categoriile de pensionari speciali".

"Până CCR se va pronunța pe legea de impozitare adoptată de Parlament, avem măcar garanția că niciun beneficiar de pensie specială care este condamnat pentru corupție nu ne va mai râde în față, iar după ispășirea pedepsei să se înfrupte din gustul delicios al unei pensii speciale. A fost nevoie de o lupta colosală dusă în Parlament pentru ca acest proiect să devină lege, pentru ca PSD să fie obligat să rupă frăția cu pensiile speciale pe care le-a înființat prin tot soiul de legi speciale", a transmis Roman.