Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național în perioada 31 august - 2 septembrie, au declarat pentru Agerpres surse din cadrul PSD.

Tot atunci va avea loc și întâlnirea conducerii PSD cu liderii organizațiilor județene și cu grupurile parlamentare social-democrate, au precizat sursele citate de Agerpres.

Reuniunea grupurilor parlamentare într-un astfel de format are loc anual, cu prilejul debutului sesiunii de toamnă a Parlamentului.

La reuniunea CExN de la Neptun, s-ar putea discuta și despre scrisoarea deschisă a senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, dată publicității în 14 august, în contextul violențelor jandarmilor la protestul Diasporei din 10 august.

"Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă”, a scris Ecaterina Andronescu într-o scrisoare intitulată SOS PSD.

"Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice”, a mai scris Andronescu în scrisoarea deschisă adresată colegilor ei social-democrați.