Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie la Sala Palatului, s-a stabilit miercuri în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că va candida la o funcţie de conducere în PSD la Congres, precizând că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, iar acum s-a demonstrat că este nevinovat.

Şi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat că va candida la Congresul extraordinar din luna martie pentru orice funcţie.

"Ştiţi foarte bine că voi candida, pentru orice funcţie. Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susţinut ideea de Congres cu alegeri şi pentru vicepreşedinţi. O să fie o competiţie probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie", a spus Ştefănescu, conform Mediafax.

El a arătat că nu ştie de ce i-a devenit antipatic liderului PSD, Liviu Dragnea.

"A zis domnul Dragnea şi asta este! Nu ştiu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua aşa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc", a spus Ştefănescu.

În schimb, vicepremierul Paul Stănescu a anunţat că nu va candida la nicio funcţie.