Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie la Sala Palatului, s-a stabilit miercuri în ședința Biroului Permanent Național al partidului.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că va candida la o funcție de conducere în PSD la Congres, precizând că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, iar acum s-a demonstrat că este nevinovat.

Și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că va candida la Congresul extraordinar din luna martie pentru orice funcție.

"Știți foarte bine că voi candida, pentru orice funcție. Nu mi-e frică de concurență în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susținut ideea de Congres cu alegeri și pentru vicepreședinți. O să fie o competiție probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie", a spus Ștefănescu, conform Mediafax.

El a arătat că nu știe de ce i-a devenit antipatic liderului PSD, Liviu Dragnea.

"A zis domnul Dragnea și asta este! Nu știu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s același Codrin Ștefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele și nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua așa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc", a spus Ștefănescu.

În schimb, vicepremierul Paul Stănescu a anunțat că nu va candida la nicio funcție.