Cezar Baciu, consilierul local USR PLUS prin votul căruia bugetul Primăriei Iași, condusă de liberalul Mihai Chirica, a fost adoptat, a fost propus pentru excludere din partid.

Bugetul municipiului Iași a fost adoptat după a treia încercare, iar din cei 27 de consilieri locali, doar 20 au fost prezenți la ședința de miercuri. 

11 consilieri PNL, doi de la PMP și unul de la USR PLUS au votat "pentru". Lui Baciu i se reproșează că nu a respectat decizia partidului de a se opune proiectului.

 

"Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul", a transmis USR Iași într-un mesaj pe Facebook

Primarul Mihai Chirica a declarat după adoptarea bugetului că a avut discuții cu mare parte dintre consilierii USR PLUS care i-au spus că li se interzice politic să voteze acest buget.

"Cu atât mai mult vreau să îi mulțumesc consilierului Cezar Baciu care a înțeles că nu o relație personală cu primarul municipiului Iași este importantă, ci o relație între rolul pe care îl are un consilier local și cei care l-au votat. (...) Nu există în viața asta un alt lucru mai important pe care îl poate face un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat într-un mod demn, motiv pentru care cred că acest consilier este un credincios comunității care l-a adus în Consiliul Local”, a declarat Mihai Chirica.