Guvernul aprobă miercuri proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova.

Contractul are o valoare de 368 milioane de euro. Costul total pentru ridicarea clădirii a fost estimat la 602,74 milioane de euro, iar Ministerul Sănătății este desemnat agenție de implementare și i se deleagă întreaga autoritate și responsabilitate în realizarea proiectului.

Construcția Spitalului Regional de Urgență din Craiova va avea 807 paturi și va deveni un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea de Sud-Vest, ce va trata pacienții critici și cazurile ce necesită tehnologie și expertiză de nivel înalt.

Noul spital va înlocui și va prelua paturile existente în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Spre deosebire de Iași și Cluj, care sunt deservite de institute oncologice consacrate, noul Spital Regional de Urgență din Craiova trebuie să funcționeze ca centru de tratare a cancerului pentru regiunea Sud-Vest și este echipat cu tratamentele și facilitățile suport adecvate acestui scop.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a delcarat la începutul ședinței de Guvern, a declarat că este important ca și Spitalul Regional Craiova să intre în procesul de proiectare, iar Spitalele Regionale Iași și Cluj se află în proces de proiectare, iar în primăvară vor fi finalizate aceste proiecte.