Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat marți că ”PSD este un partid care își dorește toată puterea, nu este obișnuit să împartă puterea și a precizat că există această tendință a PSD a a abuza de putere și se vede cu ochiul liber.

”PSD este un partid care își dorește toată puterea, el nu este obișnuit să împartă puterea. Marcel Ciolacu, sau un președinte de genul lui Marcel Ciolacu, dacă ajunge la Cotroceni, e clar că nu își va mai respecta în primul rând înțelegerile pe care le-a avut și avem istoric cu USL, PDL și alte exemple de de genul asta și există această tendință a PSD a a abuza de putere și se vede cu ochiul liber”, a afirmat Robert Sighiartău în emisiunea Proiect de țară: România, de la Prima News, citat de News.ro.

”Uitați-vă în județene pe care le păstoresc ei, din sud, există tendința de a acapara tot ce înseamnă sistem administrație de la nivel local și tocmai din această cauză avem unele instituții care în acest moment sunt paralizate”, a mai spus el.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat miercuri, la Digi24, că Robert Sighiartău nu mai reprezintă de mult timp poziția oficială a PNL.

"Domnul Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziția oficială a PNL și dacă e să ne uităm pe declarațiile sale publice, sunt centrate exclusiv pe cât de rău, de apocaliptic este scenariul următor, cât e rău e partidul din care face parte. Nu aș comenta ce a spus pentru că săptămână de săptămână avem câte o știre de genul ăsta din partea domnului Sighiartău. E regretabil că în momente cu decizii de stat dificile și importante pentru România, avem chiar și noi în partid speculații politice de acest fel.

Din păcate, nu toți înțeleg greutatea momentelor și importanța momentului pentru România.  Suntem în această coaliție cu PSD, avem de luat decizii grele pentru România, care să echilibreze sistemul bugetar, să aibă această țară în continuare șansa stabilității și dezvoltării. Este un lucru pe care l-am discutat și agreat și cu partenerii noștri externi, Uniunea Europeană, așa că orice fel de speculații cu iz politic sau chiar ezoteric apropo de ghinionul acesta permanent pe care îl invocă domnul Sighiartău nu își au locul", a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Despre discuțiile din coaliție, Ionuț Stroe a declarat că "în acest moment, agenda celor două partide care construiesc această coaliție este foarte clară".