Fostul comisar european spune că este nevoie de intrarea rapidă în pâine a unui nou executiv european pentru a fi reluate negocierile asupra viitorului buget al UE.

„Fac apel către autoritățile române să faciliteze constituirea cât mai rapidă a Comisiei Europene, pentru a putea fi reluate negocierile pentru viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene. Din păcate, cetățenii sunt cei care au de suferit în eventualitatea unei amânări a constituirii noii Comisii”, scrie Corina Crețu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Fostul comisar pentru dezvoltare regională spune că, dincolo de politică, „e vorba despre oameni și despre responsabilitatea față de cetățeni”.

Procesul de validare a Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi este suspendat, după ce Comisia Juridică a Parlamentului European a respins candidatura acesteia, din cauza unui potențial conflict de interese.

Președintele desemnat al viitoarei Comisii, Ursula von der Leyen, poate cere guvernului de la București o altă nominalizare.