Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, spune că nu știe dacă va mai candida la alegerile europarlamentare din 2019.

Corina Crețu a spus, după ce un jurnalist a afirmat că Victor Ponta consideră că ar fi un bun prim-ministru, că deocamdată speră să fie „un foarte bun comisar european”, transmite Mediafax.

„Am spus mai devreme (n.r. la Turda) că nu am luat o decizie în privința alegerilor europarlamentare și sper să ne întâlnim anul viitor. Probabil voi decide ce voi face”, a spus Corina Crețu, într-o conferință de presă la Alba Iulia.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în mai 2019.

Alt jurnalist a întrebat-o ce a determinat-o să nu ia încă o decizie, iar Corina Crețu a răspuns: „Nu aș vrea să comentez, au fost mai multe lucruri care m-au pus pe gânduri”, dar nu a precizat care sunt acestea.

„Deocamdată sunt comisar european pentru politică regională și mă concentrez pe a duce acest mandat cu succes până la capăt. Nu am hotărât dacă voi candida la alegerile europarlamentare”, declarase Crețu într-o discuție cu jurnaliștii la Turda.

Corina Crețu este comisar european din toamna anului 2014. Anterior, ea a fost observator în PE din partea României, europarlamentar din partea PSD în două legislaturi, precum și vicepreședinte al forului legislativ european.