Premierul interimar Ludovic Orban a declarat că nu poate accepta să existe directori ai Direcțiilor de Sănătate Publică aflați în concediu medical timp de o lună sau care "sabotează" încercările de suplimentare a efectivelor de medici.

"Cred că trebuie să ne concentrăm pe câteva direcții de acțiune - întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică și schimbarea de urgență a acelora care nu-și fac datoria. Nu putem accepta să fie directori aflați în concediu medical de o lună de zile sau directori care sabotează încercările pe care le-am făcut de a suplimenta efectivele de medici și de alte categorii de personal care să susțină activitatea Direcțiilor de Sănătatea Publică. Direcțiile de Sănătate Publică sunt vitale în efortul pe care-l facem", a declarat joi Ludovic Orban, la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, de la sediul MAI.

El a precizat că trebuie găsite zone de unde pot fi aduși medici pentru a lucra pentru oprirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și a dat exemplul medicilor din cadrul MApN, al rețelelor școlare sau spitalele din rețeaua Ministerului Transporturilor, relatează Agerpres.

Tot ieri, ministrul muncii Violeta Alexandru a criticat, într-o conferință de presă, incidentul în care conducerea unei Case de Pensii din București a decis închiderea instituției, explicând că efectul a fost aglomerarea oficiilor de Poștă, situație care a crescut riscul de îmbolnăvire la oficiile poștale.

"Este inadmisibil să se închidă Casele de Pensii, așa cum am aflat că s-a întâmplat la București. Cer public președintelui Casei Naționale de Pensii Publice să ia măsuri, până la demiterea conducerii Casei de Pensii a Municipiului București, respectiv a Caselor de Pensii din sectoare. Nu avem cum să pasăm responsabilitatea de la o instituție la alta. Ceea ce s-a întâmplat în București a făcut ca pensionarii să fie trimiși de la Casa de Pensii, unde nu se mai lucrează decât pentru acordarea ajutoarelor de înmormântare, către Poștă, acolo unde angajații oficiilor poștale au fost expuși unei situații de aglomerări de persoane la coadă, ceea ce în mod evident nu face decât să sporească riscul de contaminare prin faptul că în oficiile poștale este în acest moment aglomerație", a declarat ea.