Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci lucrează (OSIM) a decis suspendarea activității până pe 16 martie, după ce o angajată a fost testată pozitiv cu coronavirus, transmite Ministerul Economiei.

În cursul zilei de 8 martie, al paisprezecelea caz de coronavirus a fost confirmat la o femeie de 42 de ani din București. Femeia, salariată a Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci lucrează în cadrul Direcției Economice și s-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 2 și 3 martie.

Începând cu data de 4 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă. Aceasta a fost plasată în carantină în ziua de 7 martie, iar în ziua de 8 martie, după testarea pozitivă pentru infectarea cu COVID-19, a fost internată în spital.

Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 8 martie despre această situație, imediat transmițându-se un e-mail de informare către Direcția de Sănătate Publică București. 

În dimineața zilei de 9 martie, s-a transmis către Direcția de Sănătate Publică București (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata.

Totodată, luni, conducerea OSIM a solicitat, ca măsură principală, dezinfectarea clădirii.

Până la obținerea mai multor informații și continuarea acțiunilor de dezinfecție, conducerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a dispus ca programul de lucru OSIM să fie suspendat până luni, 16 martie 2020.