Conducerea Parlamentului a discutat luni despre luarea unor măsuri restrictive în clădire pentru limitarea răspândirii coronavirusului, potrivit unor surse politice.

UPDATE Birourile permanente reunite au decis suspendarea vizitelor în Parlament până la data de 31 martie, în timp ce la evenimentele aflate pe agenda parlamentară să participe doar persoanele a căror prezență este absolut necesară.

De asemenea, Camera Deputaților a decis suspendarea programelor de internship și a altor stagii de pregătire organizate de grupurile parlamentare.

Activitatea cu publicul se va face doar prin telefon, prin poștă sau prin e-mail.

Totodată, evenimentele cu titlu comercial sau programate de Birourile permanente reunite, la care participă mai mult de 1.000 de persoane, vor fi interzise în urma unei analize pe care o vor lua Parlamentul și Grupul de Comunicare Strategică

Toate măsurile sunt obligatorii până pe data de 31 martie.

+++

Mai exact, ar urma să fie suspendate toate vizitele în Parlament pentru turiști, iar închirierea sălilor pentru anumite evenimente ar urma, de asemenea, să fie interzisă.

Discuțiile au avut loc la ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților și este posibil ca o decizie concretă să fie luată tot luni, de la ora 14:00, atunci când Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului se vor reuni.