Premierul Ludovic Orban consideră că parlamentarii ar trebui să renunțe la pensiile lor speciale, "ca un prim pas de bună-credință".

"Le solicit celor din Parlament să înceapă prin modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor, în care să renunțe la pensiile speciale ale parlamentarilor ca un prim pas de bună-credință (în privința proiectelor legislative de reducere a pensiilor speciale - n.r.), care nu pot fi modificate decât prin modificarea Legii statutului deputaților și senatorilor, pentru că ele așa au fost introduse", a declarat duminică seara, la România TV, premierul Ludovic Orban.

Întrebat despre varianta impozitării tuturor pensiilor speciale, Orban a replicat: "Să vedem ce va ieși din Parlament".

"Aici e o întreagă bătălie pe pensiile speciale, acum au venit colegii mei cu ideea de impozitare diferențiată a pensiilor speciale. Să vedem ce se va întâmpla. Am văzut că e competiție de proiecte legislative referitoare la pensiile speciale, toată lumea vrea să desființeze pensiile speciale, să vedem dacă vom reuși. Cert e că nu noi (liberalii) am introdus pensiile speciale", a mai spus premierul Ludovic Orban. 

USR a depus marțea trecută un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale și a avansat ideea unei Ordonanțe de Urgență.

Ulterior, și liberalii au venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

O reacție pe această temă a venit și de la președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a declarat că premierul Ludovic Orban ar trebui să preia proiectul social-democraților privind impozitarea pensiilor speciale și să emită o Ordonanță de urgență.