Fostul lider liberal, care dorește să fie ales în Parlamentul European în mai 2019, și-a exprimat, la Digi 24, părerea despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, „o stafie care bântuie nopțile de un an și jumătate”.

„Chestiunea este tranșată. Nu am patima uzuală a polemicii din terenul politicii, am fost și sunt la o anumită distanță de firul ierbii în bătălia asta. Falimentul PSD-ului pe toate fronturile e foarte clar și problema care se pune pentru al 101-lea an al României Mari este ca acest faliment ireversibil pe acest ciclu al PSD să nu devină și falimentul întregii Românii”, a spus Crin Antonescu, la Digi 24, scrie HotNews.

Întrebat dacă mai contează falimentul țării, atât timp cât pentru liderii PSD ordonanța este văzută ca o victorie, Antonescu a spus că s-a referit la „un faliment pe toate fronturile, un faliment larg, monumental aproape și nu doar la chestiunea cu ordonanța”.

Fostul lider al PNL crede că Guvernul Dăncilă nu va da ordonanța privind amnistia și grațierea: „Logic gândind, dacă aveau determinarea, elementele, resursele să o dea, o dădeau de mult, din prima zi a guvernării, o dădeau de atunci de când au dat OUG 13, pe care și pe aceea au retras-o. Eu nu cred că o vor da”.

El a mai spus că, strict în legătură cu această eventuală ordonanță, eșecul ei dinainte de a fi dată ține nu de textul actului normativ, ci de percepția întregii societăți românești, chiar și a partizanilor firești ai PSD, pentru că ea este cu dedicație.

„Tot ce pot eu evalua este că, dincolo de această ordonanță, care, repet, nu cred să fie dată, dar și dacă e dată totuși, România nu se oprește acolo, nu moare că Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeți că scapă prin ea, ci problema societății românești este cum așază după foarte multe lucuri contradictorii, discutabile (...) această domnie a legii, care este expresia temeinică, clară, necesară a sistemului de justiție în România ”, a argumentat Antonescu.

El a susținut că nicio discuție nu este serioasă despre justiție dacă "nu vedem că s-au făcut și abuzuri, și exagerări, și contaminări nepermise într-o democrație, prin decizii într-o anumită parte a sistemului judiciar”.