Fostul președinte al PNL Crin Antonescu consideră că partidul pe care l-a condus nu mai are o identitate. El a criticat conducerea liberalilor pentru faptul că n-a avut o viziune pe care s-o prezinte în campania electorală.

”Problema, tema sau provocarea PNL nu este în nici un fel legată de o persoană sau, și mai puțin, de persoana mea. (...) PNL nu are doar problema unui om, are o problemă de identitate, pentru că a pierde niște alegeri nu e o catastrofă (...). Problema e să știi care este identitatea ta, la ce anume răspunzi cu 2%, 20% sau 70% din societate și încotro te duci cu ei. Eu cred că România are nevoie de oameni politici și de partide care să gândească întreg, pentru că secretul simplu al democrației este ca părțile, partidele, să acționeze cu viziunea întregului și cu proiecte pentru întreg'', a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

El a apreciat că PNL a avut ca temă de campanie electorală doar persoana lui Liviu Dragnea, a lui Victor Ponta sau a lui Călin Popescu Tăriceanu: ”Eu nu pot să fac campanie având o singură temă pentru români. (...) Care e România mea pe care a prezentat-o PNL? România e să-l torn încă o dată pe Dragnea că are dosar? Dar nu e treaba ta. E treaba lui Dragnea, a justiției. (...) Ce a oferit în această campanie dreapta, PNL? Un fel de asistență pentru DNA? Nu are nevoie DNA. Un fel de turnătorie publică, arătând cu degetul către ceilalți? Nu! Care este proiectul, care este viziunea pentru următorii ani? (...) Vorbesc de nevoia unei forțe politice de dreapta, europene, naționale, ziditoare''.

Antonescu a criticat și modul în care președintele Klaus Iohannis s-a comportat în campania electorală și după alegeri.

”Dacă dorești să joci, ca președinte, e bine să joci jocuri mai măricele. Dacă vrei să încerci să construiești, să prefigurezi o majoritate, încearcă s-o faci din timp, încearcă s-o faci dinainte de vot, nu după să-l chemi pe Tăriceanu. (...) Nu se poate, fiindcă te expui unei crize de imagine, acolo unde ar trebui să fii mai tare. Acesta-i rezultatul, 45% un partid? Nu mai stai la discuții, îl chemi, îi dai mandatul'', a spus Crin Antonescu.

El a mai spus că nu se întoarce în politică și că va căuta alte forme de exprimare.