Cristian Ghinea, consilierul premierului Dacian Cioloș pe afaceri europene, va fi noul ministru al Fondurilor Europene, au precizat, pentru EurActiv.ro, surse guvernamentale. Marți, propunerea a fost înaintată președintelui Iohannis.

UPDATE 27/04

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care ia act de demisia Aurei Răducu din funcția de ministru al Fondurilor Europene. De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Cristian Ghinea în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

Ceremonia de depunere de jurământului de învestitură a lui Cristian Ghinea va avea loc miercuri, la ora 17:30, anunță Administrația Prezidențială. 

+++

UPDATE 26/04

Premierul Dacian Cioloș a înaintat marți președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Fondurilor Europene a lui Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria primului-ministru, potrivit unui comunicat al Guvernului.

+++

Aura Răducu a anunțat luni că și-a depus demisia la solicitarea premierului.

Cristian Ghinea este consilier de stat în Guvernul Cioloș din noiembrie 2015, una dintre cele mai importante acțiuni ale sale fiind dezvoltarea Pachetului pentru clasa mijlocie la sate.