În urmă cu nicio lună de zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că pentru români nu este o prioritate nicio comasare de alegeri, însă miercuri, când acest lucru a fost decis alături de PNL, același Marcel Ciolacu este, brusc, de altă părere.

"Îmi mențin (declarația că românii nu sunt interesați de comasare - n.r.). A fost întrebați cu întrebare directă. Oamenii când se întâlnesc cu mine și vremelnic reprezint funcția de premier, au alte urgențe de a mă întreabă, nu comasarea. Una înseamnă un studiu punctual, altele sunt prioritățile românilor. Eu am spus foarte clar că nu este o prioritate pentru români, dar după cum am văzut... repet, la toate alegerile, cei mai mulți merg la alegerile locale, deci este cu atât mai mult alesul este legitim ales și reprezint cetățenii", a spus Ciolacu.

Un sondaj Avangarde la comanda PSD și PNL, prezentat celor două partide în noaptea de marți spre miercuri, arată că 53% dintre români sunt de acord cu comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

La întrebarea "Dumneavoastră personal sunteți de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?", 53% au spus "Da", 35% au spus "Nu", iar 12% - "Nu pot aprecia, nu răspund".

De asemenea, întrebați dacă viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituțională și stabilitate politică, 66% au răspuns afirmativ, 21% - negativ, iar 13% au spus că nu știu.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar aduna 31% din voturi, PNL - 20%, AUR - 18%, Dreapta Unită - 15%, SOS România, partidul senatoarei Diana Șoșoacă - 8%, UDMR 5%, iar REPER, partidul înființat de Dacian Cioloș și alte formațiuni ar avea cel mult 2%.