Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan explică faptul că vizita în Bulgaria a cancelarului austriac Karl Nehammer, care va avea loc pe 23 ianuarie, este doar pentru "propria sa imagine în Austria".

"Singurul lucru care îl interesează este să câștige capital politic în Austria. Faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria. Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declarație pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migrației", a scris Siegfried Mureșan pe pagina lui de Facebook.

El a mai adăugat că acesta merge în Bulgaria doar pentru a avea o nouă ocazie de a comunica pe tema migrației publicului din Austria înaintea alegerilor regionale din 29 ianuarie.

Veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen a provocat nemulțumire în ambele țări, iar cancelarul federal Karl Nehammer încearcă acum, în mod evident, să repare porțelanurile sparte, comentează cotidianul austriac Die Presse, menționând că președintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost invitatul lui Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena, relatează HotNews.ro.