Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat, joi, pe șefii unor companii franceze să investească în România, afirmând că țara e stabilă și nu are partide extremiste și naționaliste care să aibă reacții imprevizibile în ceea ce privește politicile economice.

"De ce să veniți să investiți în România? În primul rând pentru că suntem o țară stabilă, cu un mediu economic în evoluție. România este probabil singura țară din Europa Centrală și de Est unde nu veți găsi în mediul politic partide extremiste, naționaliste care ar putea avea reacții imprevizibile în ceea ce privește deciziile politice sau în politicile economice”, le-a spus premierul celor 60 de șefi ai unor companii franceze, cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei la Paris, relatează Agerpres.

Cioloș le-a mai spus că România e o țară stabilă din punct de vedere politic și predictibilă în ceea privește politica bugetară și legislativă.

Premierul a precizat că, în perioada 2009-2011, România a implementat "reforme dificile” după instalarea crizei economice, iar în ultimii ani a avut creștere economică.

La rândul său, ministrul Economiei, Costin Borc, a afirmat că România este a șaptea piață europeană, a șaptea țară din Europa, cu "o economie foarte dinamică, exporturi importante mai ales în domeniul auto”.

"De asemenea, dispune de un segment foarte dinamic în domeniul producției computerelor, echipamentelor electrice și produselor alimentare", a mai spus Borc.