Președintele Klaus Iohannis a comentat luni, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, discuțiile din Coaliția de guvernare privind modificarea Codului fiscal din România, afirmând că nu s-a luat nicio decizie concretă încă.

"Discuții evident sunt și este ușor de înțeles de ce, în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a subvenționa toate subvențiile decise. Este nevoie de venituri și toată lumea caută venituri în plus, însă acum nu există o decizie la nivelul Coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând. Nu cred că este greșit să fie luate în discuții diferite variante posibile", a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că românii nu trebuie să aibă teama că "mâine se schimbă sistemul de impozitare și brusc trebuie să plătească mai mult".

Klaus Iohannis a mai afirmat că discuțiile care se poartă acum despre modificarea Codului fiscal nu sunt noi, dar "se poartă mai mult la televizor, decât în Coaliție".

Iohannis a dat asigurări că, la fel cum a spus și Guvernul, taxele și impozite nu vor crește în acest an.