Premierul Nicolae Ciucă vrea să-i convingă pe românii din Diaspora să vină acasă și a făcut apel la ministere să publice pe site-urile oficiale "o fereastră în care își vor depozita informații" despre măsurile pe care Guvernul le ia în țară.

"Am avut discuții cu mai mulți ambasadori și cu românii din Diaspora. Fiecare minister trebuie să ia măsuri, pentru că românii din Diaspora au nevoie de date și informații despre posibilitățile și facilitățile pe care pot să le aibă pentru a accesa fonduri europene, pentru a avea imaginea tuturor măsurilor și dezvoltărilor la nivelul Guvernului", a declarat Nicolae Ciucă înaintea ședinței de Guvern de vineri.

El a mai spus că sunt români care vor să se întoarcă în România, dar au nevoie de date și informații.

"Fiecare minister își va realiza pe pagina proprie o fereastră în care își va depozita toate aceste informații și vom avea puncte de contact. La nivelul ambasadelor și consulatelor vom avea structuri care să fie în măsură să asigure informațiile", a mai precizat premierul.

Ciucă a afirmat că, dacă e nevoie de bani pentru a se asigura personalul necesar care să se ocupe de transmiterea acestor informații, Guvernul va discuta și analiza.

În ciuda problemelor economice cu care se confruntă țara, Nicolae Ciucă susține că, datorită măsurilor bune luate de Guvern, cifrele din ultimele 5 luni arată că investițiile directe străine în România au crescut cu 53,1%.