Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost întâmpinați la Uthiru Girls High School din Nairobi cu dans. În timp ce în imaginile publicate pe rețelele de socializare președintele este vesel, Carmen Iohannis apare dansând alături de fete.

Clipul video cu momentul a fost postat pe Facebook de Githua Wamacukuru, un parlamentar din Kenya.

La un moment dat, o fată din grup vine în ritm de dans să-l ia pe Klaus Iohannis la "horă", moment în care un oficial kenyan îi face semn acesteia să se îndepărteze.

Este singurul eveniment de pe agenda publică a președintelui de joi, după ce miercuri programul a vizat doar un safari, care nici nu a fost anunțat oficial.

Și Administrația Prezidențială a publicat imagini de la vizita cuplului Iohannis la școala din Nairobi, însă fără alte detalii.

Același parlamentar din Kenya a scris într-o altă postare că președintele român a donat computere școlii de fete.


Citește și: Cuplul Iohannis pleacă în turnelul din Africa tot cu un avion de lux; agenda publică este „subțire"

+++

Klaus Iohannis le-a vorbit tinerelor despre avantajele și dezavantajele funcției de președinte, potrivit unor imagini difuzate de TVR.

"Este un mare privilegiu să fii președinte și să fii un fel de supraveghetor al insituții democratice, aceasta este partea frumoasă. Cealaltă parte este că toată viața noastră s-a schimbat complet pentru că timpul nostru liber împreuna s-a diminuat. Noi suntem amândoi profesori, profesorii nu au atât de mult timp liber. Câteodată este ciudat pentru noi că peste tot unde mergem suntem însoțiți de atât de mulți oameni din motive de securitate și asta este complicat pentru cineva care era obișnuit să aibă o viață normală", a spus președintele.