PSD ar obține 35% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 23% din voturi și de AUR - 12%, relevă datele unui sondaj CURS realizat în intervalul 28 martie-11 aprilie.

Comparativ cu precedentul sondaj, PSD pierde un procent, AUR pierde 2 procente, în timp ce PNL crește cu 3 procente. De asemenea, PMP reușește să atingă pragul electoral pentru accesul în Parlament, scrie News.ro.

Potrivit sondajului, după PSD - 35%, PNL- 23% și AUR - 12%, pe locul al patrulea în intențiile de vot pentru Parlament se situează USR, cu un  procent de 11%, în creștere cu 3% față de sondajul anterior.

UDMR se menține la un nivel de 5% în intențiile de vot.

PMP, care în precedentul sondaj avea 4%, ar atinge și el pragul electoral pentru intrarea în Parlament, fiind creditat cu 5% din voturi.

Partidul fostul premier Victor Ponta, Pro România, ar obține 3% din voturi, în timp ce Partidul Umanist social-liberal, are 2%, iar partidul lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie, și cel al lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, au câte 1%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie - 11 aprilie, pe un eșantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenți în vârstă 18 ani și peste, față-în-față, la domiciliul respondenților.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.