Dacian Cioloș a fost ales sâmbătă, cu o largă majoritate, președinte al Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), fostul premier fiind de altfel și singurul candidat la șefia formațiunii.

La Convenția Națională a PLUS, Dacian Cioloș a primit 99,17% de voturi „pentru” și 7 „împotrivă”, fiind înregistrate și șase abțineri. Votul a fost electronic, delegații putând să își exprime opțiunea de pe telefoane, tablete sau laptopuri. 

Fostul premier a zis că are drept obiectiv ca formațiunea să devină prima forță politică după alegerile parlamentare.

„Proiectul meu, pe care vi-l propun astăzi, nu este doar un partid sau nu este în primul rând un partid. (...) Proiectul meu este România și știu ce avem de făcut - să mergem la europarlamentare și să dăm primul test politic, să obținem rezultate foarte bune, apoi să construim un proiect solid pentru alegerile prezidențiale, să creștem o listă politică pentru adminstrația publică locală și să câștigăm alegerile locale, (...) să devenim prima forță politică din România după alegerile parlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastră, aici, în partid, să construim împreună o nouă elită politică, un proiect inovativ și care să surprindă pe toată lumea, o organizație care să permită membrilor ei să învețe și să crească în politică, dar pentru ceilalți, nu pentru sine, să înțeleagă ce datorează societății și cum trebuie să lupte ca să o modeleze într-una mai bună", a transmis Cioloș.

Potrivit fostului prim-ministru, PLUS se îndreaptă spre 10.000 de membri de partid validați, aspect despre care a spus că reprezintă „o performanță uriașă pentru o singură lună de existență”, transmite Agerpres.

Dacian Cioloș a explicat că partidul va avea un Consiliu Național format din 50 de oameni. „Pe mulți dintre ei îi știți, pentru că au lucrat și lucrează la partid ca acest proiect să fie posibil. Din rândul membrilor Consiliului Național voi propune un Birou Național format din zece oameni și cele două echipe vor avea un mandat executiv prin care se vor concentra pe construirea structurilor partidului în țară”.

De asemenea, Cioloș a prezentat și o moțiune programatică. „Începem să construim proiectul nostru în jurul unei strategii naționale a bunăstării durabile. Mai este un element pe care vi-l propun: acela al noilor tehnologii care trebuie puse în slujba bunăstării durabile.

Societatea a evoluat repede în ultimii ani și e momentul să nu mai fugim să prindem din urmă lucrurile care ne-o iau înainte. De aceea în programul nostru politic noile tehnologii vor fi un pilon important atât pentru a dezvolta economia, dar și pentru a crea oportunități pentru oameni”, a spus liderul PLUS.