Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că are un nou partid politic, Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) și spune că va renunța la formațiunea Mișcarea România Împreună, care așteaptă de aproape înregistrarea la Tribunal.

"Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în justiție. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul politic încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare și dacă mergem în acest ritm am concluzionat că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri care vor avea loc la sfârșitul lunii mai. Atunci, în septembrie ne-am decis să ne gândim la o alternativă și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi, vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România, deci astăzi vreau să vă anunț dragi prieteni că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS", a anunțat Dacian Cioloș, la Cluj-Napoca.


El a anunțat că actele pentru înființarea partidului Mișcarea România Împreună vor fi retrase în curând de la Tribunalul București.

"În zilele următoare, cu alți opt fondatori ai Mișcării România Împreună vom cere Tribunalului din București retragerea dosarului de înregistrare a Mișcării România Împreună și de marți încolo vom și noi înscriși în acest partid, partidul PLUS. Acesta va fi partidul cu care vom merge înainte împreună", a continuat acesta.