"Lucrurile de îmbunătățit trebuie făcute prin dezbateri reale, pe teme concrete, cu argumente, nu la repezeală și susținute de politicieni în curs de urmărire penală sau deja condamnați", spune Dacian Cioloș, fost premier și fost comisar european.

Fostul premier Cioloș a luat, prin intermediul paginii de pe rețeaua de socializare, poziție publică față de discuțiile cu privire la DNA:

"De un an de zile, șefa DNA, Codruța Kovesi e hărțuită de unii politicieni care se simt cu musca pe căciulă.

Ceea ce ei numesc ”reformă a justiției” e doar o încercare de discreditare și timorare a sistemului judiciar care, chiar dacă mai are lucruri de îmbunătățit, s-a reformat și a evoluat mai mult decât a făcut-o clasa politică.

 

Acum se încearcă discreditarea și timorarea DNA, extrapolând greșeli individuale la o instituție întreagă.

În episodul la care asistăm, cei cărora le-a ajuns cuțitul la os vin cu montaje audio pentru a încerca un asalt la doamna Kovesi sub deviza "Tudorele, fă ceva!”.

Nu mai au răbdare cu mazilirea legilor justiției, trec peste orice mimare a bunului simț și încearcă revocarea directă a procurorului șef DNA. Intervin brutal, prin ordin de partid, în mazilirea procurorilor care deranjează fără să mai aștepte probe, fără ca inspecția judiciară să vină cu un raport.

Domnul Tudorel Toader a scăpat o dată de compromiterea totală a credibilității sale profesionale trimițând proiectele de modificare a legilor justiției la partid, pentru a fi asumate de acesta în parlament.

Acum, cu acest raport privind evaluarea Ministerului Public, adică mai pe românește a șefilor din Procuratură, domnul ministru e din nou în fața unui examen de conștiință. Care, odată pătată, nu mai iese cu niciun detergent.

P.S. Cunosc perfect metoda. În 2016 am trecut prin acest gen de abordări când aceiași politicieni ne făceau trădători de țară criticând lucruri care azi sunt folosite de ei drept argumente salvatoare."