Europarlamentarul Dacian Cioloș arată de ce democrația din România e în pericol major dacă PSD și PNL parafează o alianță.

Dacian Cioloș susține că ”înființarea unui partid unic în două culori, cu bani de propagandă nelimitați, fără control civil la SRI și cu un pesedist la SIE va crea un monstru care poate controla tot statul”.

”Deși au deja tot sistemul de putere în mâinile lor, PSD și PNL vor să parafeze azi o alianță pentru un nou partid-stat. În numele stabilității și apărării democrației de extremism, pentru Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis pare rezonabil ca România să se îndrepte spre autoritarism și cimentarea la putere a PSD și PNL împreună pentru încă 5 sau 10 ani. Pentru democrația din România e un pericol major. Înființarea de facto a unui partid unic în două culori, cu bani de propagandă nelimitați, fără control civil la SRI și cu un pesedist la SIE, va crea un monstru care poate controla tot statul cu îngrădirea treptată a libertăților cetățenilor", a transmis Cioloș printr-un comunicat de presă.

Cioloș susține că "suntem într-un moment de răscruce și, să recunoaștem, opoziția democratică este azi fără vlagă și fără un proiect major credibil altul decât că ne opunem PSD-PNL".

"Sunt mulți cetățeni și antreprenori, speriați de perspectiva unui monstru politic, care speră ca opoziția democratică să se adune, să-și îngroape orgoliile și să vină cu un proiect de țară pentru a convinge oamenii că putem evita un dezastru politic și administrativ. Primesc multe mesaje de îngrijorare în aceste zile la care am răspuns fără discuție că sunt dispus să deschid orice discuție cu cei din partidele care încă respiră democrație, din societatea civilă sau independenți care vor cu adevărat să avem o alternativă la noul partid-stat. E nevoie de un plan nu doar pentru a opri PSD și PNL să închidă jocul democratic, dar și să le redăm românilor speranța”, a mai declarat Dacian Cioloș.