Președintele Klaus Iohannis, ca șef al politicii externe a României, poate cere Guvernului să o susțină pe fosta șefă a DNA, care în prezent este în cursa pentru ocuparea postului de procuror-şef european, a declarat la RFI Dacian Cioloș.

"Ura lui Dragnea și a PSD față de Kovesi face rău României...Poate fi și o răzbunare dar și o teamă a lor. Dragnea este implicat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene deschis de OLAF... Tăriceanu acuză acum PE că se implică politic. Păi la noi nu Parlamentul, ci oamenii politici pun mâna direct pe instituții ca să le ia sub control!”, a precizat Cioloş la RFI.

Totodată, Cioloș acuză actualul guvern că pierde oportunități uriașe pe care președinția României la CE le-ar fi putut oferi: ”Dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat de la OUG 13 încoace, dacă se continua ceea ce noi am început în 2016, România ar fi putut de exemplu, ca în prezent să nu mai aibă MCV. Deși, în fond, problema nu este că avem sau nu MCV, problema este că în România Justiția nu mai funcționează...”.