Președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, transmite că luni va merge la Strasbourg și va discuta cu membrii Renew Europe despre alegerea unui noi lider al grupului din Parlamentul European.

„Am anunțat asta încă din campanie. Mi-am informat deja colegii din grupul Renew că renunț la poziția de președinte al grupului. Mâine voi merge la Strasbourg să am o discuție directă cu ei, cu președinția grupului, ca să organizăm și acolo alegerile pentru președintele grupului și voi fi aici - acesta e pariul pe care l-am făcut cu mine însumi și aceasta e promisiunea pe care am făcut-o celor care m-au votat”, a spus Cioloș într-o conferință de presă susținută duminică la sediul partidului.

În ceea ce privește planurile pentru USR PLUS, Cioloș a spus că își dorește ca, în urma alegerilor din 2024, acesta să devină principalul partid pe segmentul de dreapta al spectrului politic.

„Obiectivul este să fim pregătiți pentru 2024, să devenim principalul partid pe dreapta. Asta înseamnă că trebuie să creștem partidul, să îl întărim și din punct de vedere al vocii publice și din punct de vedere al numărului de membri. Asta înseamnă să consolidăm filialele, să constituim filiale noi, să aducem membrii noi, să ne organizăm în așa fel încât aleșii noștri, la nivel local - consilieri locali, consilieri județeni, primarii - să primească sprijin din partea partidului, pentru că ei sunt vocea USR PLUS la nivel local”, a declarat Cioloș.

El a mai spus că, în funcție de deciziile ce se vor lua în următoarea perioadă - fie reintrarea la guvernare, fie consolidarea în opoziție - „vom vedea cum ne organizăm prezența publică la nivel național”.