Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat marți că ceea ce s-a întâmplat la Caracal arată faptul că nu este suficientă o schimbare a Guvernului, ci o reformă profundă a statului, a Constituției și a administrației publice.

"Dacă mai era nevoie, ce s-a întâmplat la Caracal arată că nu avem nevoie doar de o schimbare de Guvern și de peticeli pe ici, pe colo, ci avem nevoie de o reformă profundă a statului, care a fost profund compromis de modul în care s-a făcut politică în România, în ultimii ani, o politică clientelară, o politică de clan, o politică în interesul unor grupuri de interese și asta se vede în momentul de față în dezinteresul unor oameni care lucrează în administrația publică, profund politizată și, acolo unde nu e vorba de dezinteres, vedem lipsa de compentență și de profesionalism. Statul român are nevoie de o reformă profundă", a afirmat, la Zalău, liderul PLUS, relatează Agerpres.

El a adăugat că reforma statului nu presupune doar o modificare a Constituției, absolut necesară din punctul de vedere al PLUS, ci presupune și schimbarea calității administrației publice, a oamenilor care își asumă responsabilități și la nivel local și în Parlamentul României.

În opinia sa, în momentul de față e oportunitate foarte bună pentru a schimba complet clasa politică ce guvernează România și la nivel local, și la nivel parlamentar.