Prezent la lansarea Anchetei Structurale în Agricultură realizate de Institutul de Statistică, ministrul agriculturii nu s-a dezmințit și a amuzat din nou audiența cu declarațiile sale.

El și-a început discursul cu o umilă laudă de sine: „Eu mă ridic în picioare în fața sarcinilor pe care le am!”, notează HotNews.ro

Întrebat fiind dacă i s-a propus funcția de premier, Daea și-a continuat autoelogiul: „Eu sunt o variantă foarte bună de inginer agronom, cu 50 de ani vechime, cu experienţă în domeniu şi aici mă văd şi eu foarte bun ca inginer agronom”.

Actualul ministru a refuzat să răspundă la întrebarea dacă va face parte şi din viitorul cabinet, comentează Agerpres.

„Eu v-am spus dumneavoastră, şi aici sunt lipsit de modestie, că eu sunt premiat şi am fost premiant în activitatea mea agricolă. Rămân legat trup şi suflet de această activitate pentru că pe aceasta o ştiu şi mi-ar fi greu să fac alta la vârsta mea, deşi nu sunt lipsit de forţă fizică şi de capacitate mentală să înţeleg întrebarea dumneavoastră unde m-ar putea duce”, a spus Daea.

„Rămân în activitatea mea de inginer agronom căutând în sol cu mintea şi cu degetele soluţii pentru a creşte plantele în Ţara Românească, în aşa fel încât şi dumneavoastră şi eu şi toţi care ne văd să aibă satisfacţia că putem să realizăm în agricultură ce ne propunem: să asigurăm hrana ţării şi să fie bine pentru toţi", a mai spus Daea.