Vicepremierul Dan Barna a declarat sâmbătă, referindu-se la unele atacuri care apar la nivel local între partenerii de coaliție, că acestea sunt „ghionturi comunicaționale”, arătându-se optimist că guvernarea va fi una stabilă până în 2024.

„Actuala coaliție este una stabilă. Avem ședințele săptămânale de coaliție în fiecare luni după-amiaza, unde apar într-adevăr blocaje importante, stăm de vorbă și găsim soluții. Clar că dialogul este singura opțiune. România nu are altă alternativă în momentul de față”, a spus Dan Barna, aflat în vizită la centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive through amenajat în parcarea unui centru comercial de lângă Ploiești.

„E foarte clar că șansa de a depăși pandemia și a de a ne reașeza pe un trend economic pozitiv prin care să intrăm și într-o zonă de deficit de 3% - toate obiectivele pe care ni le-am propus nu se pot întâmpla decât în această coaliție cu USR PLUS, cu PNL și UDMR. Deci, indiferent că într-un loc sau altul mai este un ghiont comunicațional, să spun așa, între un coleg sau altul de la partidele noastre, mergem mai departe, găsim soluții. Sunt optimist că vom avea până în 2024 o guvernare stabilă. (...) Atâta timp cât nu sunt probleme de nerespectare a legalității, restul sunt chestiuni de mesaj politic care se reglează fără îndoială”, a mai spus Barna, transmite Agerpres.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri că există localități în care partenerii din coaliție ai PNL „nu au o atitudine foarte prietenoasă”.

„Avem câteva localități în județe cu o atitudine nu foarte prietenoasă din partea partenerilor noștri de guvernare, dar eu încerc, la nivelul coaliției, să îmbunătățim relațiile, să încercăm să devenim parteneri în adevăratul sens al cuvântului, atât la nivel național, cât și la nivel local”, a spus Orban.