Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al USR PLUS, a declarat, vineri, că, în prezent, există "un blocaj" în coaliția de guvernare, pentru că "UDMR nu dorește desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție".

"Colegul meu, ministrul Justiției, Stelian Ion, a prezentat mai multe căi. Pentru a putea să faci reformă în Justiție, e nevoie ca toate forțele politice care contează să susțină acest demers. În momentul de față avem un blocaj în coaliție, vedem că partenerul UDMR nu dorește acest lucru și mesajul președintelui exprimă aceeași nemulțumire pe care o avem și noi - nu putem să avem un program de guvernare agreat și susținut în Parlament în momentul învestirii Guvernului și apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente", a afirmat Barna la Guvern, citat de Agerpres.

Întrebat cine nu-și respectă angajamentele, el a răspuns că UDMR nu dorește desființarea SIIJ, așa cum s-a agreat în coaliția de guvernare. "Știm foarte clar: pe subiectul SIIJ avem o poziție a UDMR, care, în realitate, doresc doar mutarea Secției speciale la Parchetul General, nu desființarea acesteia, așa cum am agreat în coaliție", a susținut liderul USR PLUS.