USR și PLUS a reacționat după ce Viorica Dăncilă a anunțat că o propune pe Dana Gârbovan la Justiție, Dan Barna amintind că aceasta a fost o susținătoare vocală a modificărilor legislative făcute de PSD în ultimii ani.

Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției, în persoana doamnei Dana Gârbovan, este un semnal foarte dur că Guvernul va începe din nou presiunea asupra justiției. Îi solicit președintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea făcută de PSD”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR reamintește că judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai ”reformei” inițiate de Liviu Dragnea și Florin Iordache în Justiție, ”în favoarea penalilor din politică”.

”Mafia profundă din PSD se regrupează. Cu Gârbovan la Justiție, ne întoarcem în epoca luptei împotriva "statului paralel" și a urii nedisimulate. Nici Dragnea, nici Nicolicea, nici Iordache nu și-au permis să vorbească și să urască așa cum urăște Gârbovan. Coșmarul acestui popor nu se va termina niciodată facă PSD nu va fi zdrobit. Zdrobit și împins la marginea societății, precum un infractor cunoscut ce este”, a scris și Vlad Voiculescu de la PLUS pe aceeași rețea de socializare.

”Cum poate PSD, în anul 2019, să desemneze un ministru al Justiției, doar pentru faptul că e aservit și a dat declarații de presă pozitive și umile vizavi de Ordonanțele de Urgență promovate de către PSD-ALDE, care au fost, de fapt, doar legi strâmbe în domeniul justiției, împotriva garantării drepturilor și libertăților fundamentale”, a precizat într-un comunicat Gigel Știrbu, vicepreședinte al PNL.