Președintele USR, Dan Barna, spune că nu demisionează de la șefia partidului după ce nu a reușit să se califice în turul II la alegerile prezidențiale, explicând că nu este "un lider care la prima dificultate să abandoneze și să plece".

"Nu! În acest moment, nu (demisionez - n.r.). Am spus că îmi asum întreaga responsabilitate pentru rezultat, dar în egală măsură nu sunt un lider care la prima dificultate să abandoneze și să plece. (...) Voi avea în această seară o întâlnire cu colegii din conducerea partidului și vom stabili strategia și pașii pentru perioada următoare", a spus luni Dan Barna, întrebat dacă va demisiona.

Într-o conferință de presă comună cu liderul PLUS, Dacian Cioloș, președintele USR a mai explicat că "electoratul României a decis că turul II trebuie să fie despre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă" și respectă decizia.

"E o parte din vină și îmi asum că nu am reușit să ajung cu mesajul la mai mulți cetățeni, este până la urmă un proces din care învățăm și vom avea o analiză în partid. (...) A fost cea mai grea campanie electorală pentru noi și suntem pe un drum în care credem", a mai spus acesta.

El a precizat că "bucata de Românie" pe care s-a bazat e mai mică decât a anticipat.

Întrebat unde crede că a greșit în această campanie, Barna a răspuns ironic: "Autobuzele merg prea încet. Lipsind infrastructura, a durat mult (să merg - n.r.) dintr-un județ în altul. Poate aș fi reușit să fac și trei județe pe zi, nu doar două."

De asemenea, acesta nu consideră că aroganța sa a contribuit la scorul din primul tur al alegerilor prezidențiale, iar un consultant de imagine i-a spus că este prea înalt, motiv pentru care doar pare arogant.