Vicepremierul Dan Barna afirmă că președintele Klaus Iohannis a cerut coaliției de guvernare să-l susțină pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„În discuția de miercuri de la Cotroceni, cu premierul Cîțu, cu liderii celorlalte partide din coaliție, președintele a fost foarte clar - e nevoie de o susținere pentru Ministerul Sănătății și ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie și lupta cu Covid. Ori, în acest context, este foarte clar că Guvernul și coaliția suntem aliniați pe acest mesaj foarte clar - România are nevoie de sprijin și de înțelegea cetățenilor că vaccinul e soluția necesară, iar până atunci măsurile de distanțare, purtatul măștii, spălatul pe mâini rămân valabile și necesare pentru a nu avea o perspectivă de măsuri mai dure”, a explicat Dan Barna la Digi24.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă, a fost întrebat tot la Digi24 dacă președintele a făcut un astfel de apel.

"Nu am fost la întâlnirea de la Cotroceni. Este o declarație de susținere pentru unul dintre membrii Cabinetului. Ar fi fost o știre să spună contrariul", a spus Dancă.