Duupă căderea guvernului, liderul USR, Dan Barna, a declarat că formațiunea sa nu va vota niciun viitor Guvern și nici nu va merge cu vreo propunere de premier la Cotroceni. Seara, s-a răzgândit.

”USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el. Am luat act de afirmațiile președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi. Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor”, a scris Dan Barna pe Facebook.

El a reamintit că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș, precum și ”oameni competenți” pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern.

Anterior, după votarea moțiunii de cenzură, Barna a declarat la Parlament că USR nu va vota niciun viitor Guvern și nici nu va merge cu vreo propunere de premier la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis: Joi încep consultările/ Rămân adeptul anticipatelor

Mai mult pe EurActiv »