Vicepremierul Dan Barna și-a scăpat ochelarii pe jos luni, în plenul Camerei Deputaților. Acesta nu s-a ridicat să-i recupereze, ci a fost chemat un angajat al Camerei să facă acest lucru.

Scena s-a petrecut luni în Camera Deputaților în timp ce vicepremierul asculta, din banca rezervată Guvernului, discursul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, relatează Libertatea.

Cadrul surprins de Digi24 îl cuprinde și pe Dan Barna, care, așezat la stânga lui Florin Cîțu, ascultă și privește către ochelarii pe care îi ține între degete.

Dan Barna nu schițează niciun gest în momentul în care ochelarii ajung pe jos, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Scena a fost însă sesizată de colega aflată în stânga vicepremierului, care se întoarce și face un semn discret, iar un angajat al Camerei Deputaților se apropie. Ulterior, Dan Barna face și el un semn cu degetul pentru a arăta unde sunt ochelarii.

Omul trece prin spatele vicepremierului și, după câțiva pași, ochelarii sunt din nou în fața lui Dan Barna.

Ulterior, Dan Barna a declarat pentru Mediafax că s-a gândit că își va ridica ochelarii după terminarea intervențiilor din timpul dezbaterilor și a catalogat întâmplarea ca fiind una "banală".

"Este o întâmplare absolut banală. Ascultându-l pe domnul Ciolacu, mi-au căzut ochelarii de pe pupitru și i-am lăsat acolo, gândindu-mă că o să-i iau în momentul în care se vor termina intervențiile, că mi se părea ciudat să mă ridic atunci. Am spus că oricum nu trec pe acolo parlamentari, a spus Dan Barna.