Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la finalul unei ședințe a Coaliției de guvernare, că speră ca miercuri să fie votată de Parlament eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

"Eu vă asigur că mâine (marți - n.r.) în Biroul permanent reunit acest subiect va fi pe ordinea de zi. Vom vedea dacă va fi votul săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare. Sper eu să reușim chiar miercuri să fie la vot", a spus Barna, întrebat când ar putea fi votată eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Legat de restul pensiilor speciale, Barna spune că ele trebuie eliminate prin legi distincte pentru a nu fi declarate neconstituționale, așa cum s-a mai întâmplat în legislatura trecută.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că social-democrații vor propune marți, în ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

"Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, știți că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenție în buget. Dacă și dumneavoastră veți face același efort, veți vedea că în bugetul Camerei Deputaților și al Senatului sunt prinși banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Păi atunci să se hotărască. Când vorbesc serios despre acest subiect și când nu? Noi solicităm, pentru că mâine dimineață (marți dimineață - n.r.) este ședință de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor", a spus Oprea într-o conferință de presă după ședința Biroului Politic Național al PSD, potrivit Agerpres.