Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, a declarat că exista de mai multă vreme o "situație de comunicare dificilă" între premierul Florin Cîțu și Alexandru Nazare, revocat joi din funcția de ministru de Finanțe.

Barna a mai precizat, pentru Digi 24, că joi dimineață, "la prima oră", premierul l-a anunțat în legătură cu intenția de a-l revoca pe Alexandru Nazare din funcția de ministru de Finanțe, după ce miercuri tot premierul precizase că intenționează să îi ceară demisia acestuia.

"Știam că există o situație de comunicare dificilă între prim-ministru și ministrul Finanțelor. Mai menționase domnul premier acest lucru în alte întâlniri. A spus că nu mai funcționează colaborarea și că a decis să facă această remaniere. Fiind o nominalizare din portofoliul PNL, am respectat decizia, nu am avut obiecțiuni. (...) Au mai fost diverse blocaje ale unor acte normative la Ministerul de Finanțe, unele s-au deblocat, altele, din păcate, nu", a precizat vicepremierul, citat de Agerpres.

Barna a declarat că reforme importante sunt dependente de reactivitatea Ministerului de Finanțe, dar a subliniat că nu dorește să facă evaluări, având în vedere că portofoliul respectiv aparține PNL.

Vicepremierul a negat că ar fi existat tensiuni în cadrul ședințelor de guvern, în contextul alegerilor interne din PNL.

"Nu am simțit acest lucru în ședința de guvern de astăzi, spre exemplu. Nu am văzut elemente de tabere, în ceea ce însemna poziționarea guvernului pe actele normative de pe ordinea de zi de astăzi. Cum decid colegii de coaliție de la PNL să administreze această perioadă de campanie electorală este, evident, exclusiv, decizia dânșilor și nu sunt foarte multe lucruri de comentat aici", a mai spus el.

Ministrul Finanțelor, revocat din Guvern/ Reacția lui Alexandru Nazare

Mai mult pe EurActiv »