Vicepreședintele Dan Barna a declarat că USR va fi partid de opoziție, precizând că liderul liberal, Florin Cîțu, i-a spus lui Dacian Cioloș, președintele USR, că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD.

Întrebat joi seara la Digi 24 dacă este o certitudine despărțirea PNL de USR, Dan Barna a precizat că Dacian Cioloș l-a sunat, după consultările de la Cotroceni, pe președintele PNL, Florin Cîțu, iar acesta i-a spus că va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că a obținut sprijinul PSD, deci are o majoritate prin care guvernul minoritar al PNL-UDMR să poată fi învestit.

„Da, a fost o comunicare cât se poate de formală din partea președintelui PNL transmisă președintelui nostru, dl. Dacian Cioloș, prin care ne-a spus că a obținut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a declarat Dan Barna la Digi24.„Din moment ce ni s-a spus că acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puțin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv”.

Întrebat ce va face USR în această nouă situație politică, Dan Barna a spus că partidul său va trece în opoziție, întrucât PNL a ales să continue în formula „USL 2.0”.