În replică la cererea deputatului PNL Ovidiu Raețchi de a-și da demisia după dispariția lui Avraham Morgenstern, Carmen Dan își apără mandatul de ministru, susținând că solicitările de demisie o întăresc.

”De mai bine de 7 luni mă aflu în poziția de ministru de interne, cu peste 130.000 de oameni în subordine. Repet, ministru de interne și nu secretarul de școală de pe vremea când aveam 20 de ani (nu secretară, cum țin unii morțis să o spună), nici subprefectul sau prefectul (nu subprefecta sau prefecta) din Teleorman, din trecut, deși toate posturile pe care le-am ocupat au reprezentat pentru mine locuri de muncă onorabile, care m-au învățat suficient, astfel încât acum să pot ocupa acest portofoliu din Guvernul României”, a scris pe Facebook Carmen Dan, după ce deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a cerut demisia în urma dispariției omului de afaceri Avraham Morgenstern.

Dan își apără mandatul, susținând că toate situațiile speciale cu care s-a confruntat, de la fenomenele meteorologice extreme, până la probleme sociale (proteste și mitinguri, dispute sindicale, situația stadionului Dinamo) au găsit-o ”la masa rotundă”, ”căutând și găsind soluții, astfel încât riscurile de orice natură pentru cei în slujba cărora muncim să fie cât mai reduse”.

”Da, am făcut-o! Nu eu! Noi, Ministerul Afacerilor Interne. Deși, situațiile pe care le-am traversat nu au fost, cu ajutorul lui Dumnezeu, de natură a destabiliza siguranța de zi cu zi a românilor, mi s-a cerut demisia de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici sau a altora, interesați să transforme unele decizii LEGALE într-un scandal mediatic”, a mai scris ministrul.

”Fie că am angajat oameni cu experiență, dar pensionari, la cabinetul meu (așa cum au făcut-o și alți miniștri înaintea mea și la fel cum regăsim și la cabinetele altor demnitari ai statului), fie că, din păcate, au avut loc tragedii…, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al țării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieți de copil căzut într-un puț, fie că mi-am dorit să le transmit unor elevi de gimnaziu părerea mea ca mamă și ca om responsabil că jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna utile, sau, pur și simplu, pentru că sunt din Teleorman - pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc!”, susține Carmen Dan.

În final, ea i se adresează lui Ovidiu Raețchi, transmițându-i că nu este la conducerea MAI pentru a-și da demisia ”atunci când un polițist judiciar dintr-o oricare secție de poliție din România nu-și duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fișei postului”.

”Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile așa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcți ai celor care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu să iasă personal cu explicații în fața publicului, să își asume erorile sau abaterile și să suporte consecințele”, susține ministrul de Interne.

În ultimele luni, doi oameni de afaceri cercetați penal, Puiu Popoviciu și Avraham Morgenstern, au fugit din țară. Între timp, ultimul a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare.