Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că a discutat cu premierul Dăncilă și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, iar Viorica Dăncilă a spus că va veni după Paște cu un răspuns legat de o posibilă remaniere guvernamentală în Parlament.

"Luni ne-am întâlnit în Coaliție. Eu, domnul Tăriceanu, câțiva colegi de la PSD, câțiva colegi de la ALDE și doamna prim-ministru. I-am prezentat doamnei prim-ministru faptul că această Coaliție are în continuare majoritate foarte stabilă în Parlament și, dacă dorește să vină cu remanierea în Parlament, nu va fi niciun fel de problemă în a i se aproba această modificare. Doamna prim-ministru a spus că așteaptă să vadă ce răspuns domnul președinte Iohannis și vorbim după. După ce a ieșit Iohannis, premierul a spus că nu mai este timp pentru a efectua procedurile parlamentare și a zis că după sărbători ne întâlnim din nou și stabilim", a declarat Liviu Dragnea.

Planul PSD a fost ca, dacă Iohannis refuză remanierea miniștrilor de Justiție, Fondurilor Europene și Românilor de Pretutindeni, Parlamentul să acorde un vot pentru restructurarea Guvernului. 

Voci din PSD spun că premierul nu a fost de acord cu acest lucru, cu toate că membrii CEx au decis contrariul.