Guvernul va da o ordonanță de urgență care să prevadă închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili, a anunțat joi seară premierul Viorica Dăncilă.

„Vă mai promit un lucru: am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da o ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean”, a declarat Dăncilă, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor.

„Am zero toleranță pentru greșeli. Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de premier românii să se teamă”, a adăugat ea.

Prim-ministrul a mai anunțat că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea modificărilor legislative care vor fi propuse de Ministerul Justiției.

„Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanțele de urgență necesare și voi trimite adrese către președinții celor două Camere ale Parlamentului pentru convocare în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a precizat Dăncilă.