Viorica Dăncilă s-a referit, la începutul ședinței de guvern, la scrisoarea lui Emmanuel Macron privind viitorul Europei, încercând să facă o paralelă cu acțiunile coaliției PSD-ALDE.

Premierul a amintit de prezența sa de luni în Camera Deputaților, afirmând că a fost jignită "profund" de circul și jignirile la care am asistat".

"Acest comportament nu poate aduce nimic bun pentru România și nu poate să țină loc de soluții și proiecte. Pot să înțeleg retorica de campanie în care au intrat atât președintele României, cât și partidele din Opoziție, însă peste foarte puțin timp avem alegeri europarlamentare și dezbaterile ar trebui să fie pe idei și proiecte. Europa se află în plină schimbare, politicienii europeni se ocupă de cum va arăta Europa în următorii ani, în schimb, în România jignirile și violența verbală au fost ridicate la rang de politică. Brexitul, dar și alte provocări, ne împing să regândim modul de abordare", a declarat Dăncilă.

A uitat, în mod convenabil, de discursul de campanie susținut sâmbătă de șeful ei de partid, Liviu Dragnea.

După cum a uitat și cuvintele jignitoare adresate unor parlamentari ai Opoziției: "Eu îmi reprezint țara cu demnitate, iar dvs. (Raluca Turcan - n.r.) și eurodeputații dvs. ați votat împotriva României. Aruncați atâta venin, încât ați face invidioasă și o viperă".

Spunând că nu întâmplător a folosit luni exemplul Franței privind impozitarea marilor giganți digitali, Dăncilă a anunțat că a citit cu interes scrisoarea președintelui Macron.

"Toate aceste poziționări arată că programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE pentru mărirea salariilor, pensiilor, pentru noi investiții în educație, sănătate, infrastructură este cel corect. Aceasta este direcția, oamenii nu mai vor să audă scandal, vor proiecte concrete, care să le îmbunătățească condițiile de trai. Caracterul și acțiunile profund europene ale actualului guvern sunt confirmate pe parcursul negocierilor de pe agenda Președinției române a Consiliului UE", a conchis premierul.

Ce a transmis președintele francez, Emmanuel Macron, fără nicio legătură cu însăilarea Vioricăi Dăncilă, puteți citi pe site-ul Președinției.