UPDATEMarius Bota, Gabriel Petrea și Ioan Talpoș, care au votat pentru moțiune, excluși din PSD
Premierul Viorica Dăncilă susține că a știut de întâlnirea celor 25 de lideri de organizații PSD, dar nu a putut participa deoarece avea ședință de guvern".
UPDATE
Deputații Marius Bota, Gabriel Petrea și senatorul Ioan Talpoș, care au votat pentru moțiunea de cenzură, au fost excluși din PSD.
Mihai Fifor nu mai este șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.
+++
"Foarte bine, bine ca s-au întâlnit, au discutat, este normal. Mi s-a spus de această întâlnire, am avut ședință de Guvern la ora 11:00 și nu am putut să particip", a declarat vineri după-amiază Viorica Dăncilă, întrebatădacă a fost invitată la întâlnirea mai multor lideri de organizații ale Partidului Social-Democrat.
Întrebată de discuțiile privind schimbarea lui Mihai Fifor din funcțiile de secretar general al partidului și de șef al campaniei pentru alegerile prezidențiale, Dăncilă și-a exprimat speranța că în PSD nu au apărut din nou niște puciști: "Noi am mai avut puciști în partid, acest lucru trebuie discutat în partid, avem un statut care trebuie respectat, credeți-mă, nu le face cinste celor care lucrează în spate ... Eu sper să nu fie o nouă mișcare pucistă, pentru că nu-și va găsi locul în electoratul PSD".
La întâlnirea care a avut loc în biroul lui Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților, au participat 25 de lideri de organizații printre care Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Oprișan, Dan Nica, Dan Tudorache, Florin Iordache și Ionel Arsene.
Joi seara, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu s-au întâlnit cu foștii premieri PSD Sorin Grindeanu si Victor Ponta.
Gruparea Ciolacu – Stănescu dorește ca partidul să intre în opoziție și refuză varianta anticipatelor, precum și schimbarea relației cu Victor Ponta: Cu toate belele lui, e totuși unul de-al nostru", relatează Europa Liberă.
Marian Oprișan a folosit o expresie golănească la adresa Vioricăi Dăncilă, dar a negat totul în fața presei, susținând că lidera PSD merită să câștige prezidențialele.
Baronul de Vrancea a criticat-o și pe Ana
Birchall, ministrul Justiției, spunând existența secției speciale e "perfect justificată".
Ședința CEx a PSD din această seară se anunță una furtunoasă după pierderea puterii.
de Eugen Ful 12 Oct 2019 19:52
Culmea tupeului: PNL și Johanis se laudă și se felicită reciproc că au doborât PSD-ul cu astronomica cifră de 5 voturi, uitând că au reușit această istorică victorie cu cele 30 de voturi de la Ponta, care în fapt sunt tot ale PSD-ului.
Voturile de la Ponta le-au primit deoarece acei pesedisti au sperat să o doboare pe Dăncilă, însă moștenirea "Dragnea" le-a demonstrat (conform unui important proverb) că "socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg".
Rezultă deci că PSD-ul nu se mai poate renaște decât dacă întâi devine cenușă, conform unui model celebru.
Oricum, este foarte importantă referirea la cenușă pentru că în ea pot exista niște tăciuni, dar așa cum evoluează lucrurile se pare că PSD-ul devine "praf și pulbere", deci...adio renaștere!
Dacă PNL reușește să obțină până la 1 ianuarie (adică cu cel puțin 6 luni înainte de locale) modificarea legislației cu alegerile primarilor în două tururi, atunci soarta PSD-ului este pecetluită, pentru că se va reduce substanțial instrumentul principal în lupta electorală de la parlamentare.
Aici se ascunde și rațiunea secretă a lui Johanis care "explică" aiurea de ce nu se pot face repede alegeri anticipate... alegeri care, evident, dar imposibil de mărturisit, ar fi greu de câștigat împotriva unei armate mari de primari ai PSD-ului.
Dacă Dăncilă reușește să-i aburească pe ceilalți lideri centrali și locali astfel încât să nu se accepte alierea cu Ponta (indiferent de costuri), atunci formarea unui guvern liberal nu mai poate fi întârziată și asta va fi ultima eroare fatală.